You are currently viewing ליווי ריצה קרוב – רחוק (או: מאמנת ריצה בליווי אונליין)

ליווי ריצה קרוב – רחוק (או: מאמנת ריצה בליווי אונליין)

אל תתנו לחיוך לבלבל אתכם.

הייתי מ”כית וממית טירונים לפני שנה שנתיים (טוב נו קצת יותר).

אני יודעת לחייך ולפרגן למתאמנים שלי (ברור!) וגם לתת מילה טובה או חיזוק חיובי על האימון, אבל יודעת גם להציק ולדחוף אותם, לשבת על הגרמין קונקט ולרפרש כדי לראות שהם יצאו לאימון ומה הם עשו, לשאול למה לא יצאו, או מה קרה באימון היום, למה הם עשו ככה או לא עשו ככה. למה הם עצרו באימון הרבה פעמים, מה קרה לדופק, ועוד מיליון דברים שהמתאמנים שלי לא מבינים איך אני בכלל יודעת 🧐

והכל – בשלט רחוק.

הנסיבות הנוכחיות (קורונוש) גרמו לכך שגם הבנות בקבוצת ריצה שלי הפכו למעין מתאמנות בשלט רחוק. כולן קיבלו תוכניות אונליין מפורטות והנחיות בדיוק מה לעשות.

מודה, לא קל לי עם זה ואני בטוחה שגם להן, כי מתאמנים של קבוצה צריכים את הפנים מול פנים, את החברה ואת התמיכה הפיזית שלי, אבל כשאין ברירה ויש מגיפה אז עושים שינויים.

והאמת, ממש חששתי. חששתי שהן יפסיקו לרוץ, או יגידו שזה לא מתאים להן ככה.

והשבוע, ברגע אחד בערב, הלב שלי התמלא והתרחב כשאחת אחת הן התחילו לשלוח בקבוצת ווצאפ שלנו את האימונים שהן עשו. וכמו אמא אווזה אני גאה בהן. מודה כל יום שניתנה לי הזכות לעשות את השינוי הזה עבור אנשים. לעזור להם לחיות בריא וטוב יותר. להיות מאמנת הריצה שלהן, אבל גם סוג של מנטורית עבורן.

בימים האחרונים המצב מאתגר אפילו יותר – ההחמרות הגבירו ומרגיש כאילו סוגרים עלינו. זה מדכא ומתסכל, אבל אנחנו חייבים לקחת אוויר ולהסתכל על היום שאחרי.

בימים כאלה, הנוכחות שלנו, המאמנים מרחוק, אפילו חשובה יותר. חשוב לי לעזור למתאמנים שלי ולכל אחד ואחת שאני ‘מגיעה’ אליו (דרך הבלוג, קבוצת הפייסבוק שלי, האינסטגרם ואפילו חברים) לשמור על קצת יותר חיוניות, אקטיביות, תנועה וכושר.

איך? אימונים אונליין, אימונים בלייב, תוכניות אימון למייל/ווצאפ, ייעוץ על איזו מסילת ריצה לקנות. כן, זו אופציה שמי שיכול להרשות לעצמו כלכלית ופיזית (מבחינת מיקום בבית), מומלצת מאוד, וגם אני רכשתי אחת בשביל לשמור על כושר הריצה שלי ויותר מזה על השפיות שלי.

אני גם הזמנתי את המתאמנות שלי להגיע כל אחת בזמנה, היום במהלך היום לפני שההסגר נכנס לתוקף, להשאיל ממני ציוד – משקולת, חבל קפיצה, אתן מה שאוכל כדי לשמור אותן בכושר.

הקורונה תעבור (אמן שבמוקדם מאשר במאוחר ועם כמה שפחות נזק), אנחנו נחזור למציאות, בהדרגה, לאט לאט, אבל זה יקרה. אנחנו נחזור לשגרה, נחזור לעשות את הדברים שעושים לנו טוב, נחזור למטרות וליעדים שלנו, ולא רק להתעסק ב- מה להכין לילדים לאכול כי הם לא אכלו כבר שעתיים, איך להעסיק אותם כי הם מטפסים על הקירות, או כמה זה בסדר לתת להם לשבת מול המסכים כל היום. נחזור לשגרה ולא רק בלהתעסק עם להחליף ארון חורף לקיץ, לעשות סדר במדפים בבית, או לרבוץ על הספה עם חטיפים ובינג’ סדרות. (כל אחת מהאופציות הגיוניות…).

אז בואו נחזור לנושא המקורי של הפוסט, ליווי ריצה אונליין, ליווי קרוב – רחוק. 

מה זה אומר בעצם? 

מכירים את זה שאתם רוצים לצאת לאימון ואין לכם מושג מה לעשות?

מכירים את זה שאתם מתאמנים כבר תקופה ארוכה ולא רואים שינוי, לא רואים שום שיפור?

מכירים את זה שהתאמנתם אי שם לפני 10 שנים ואתם ממש רוצים לחזור ולא בטוחים איך?

שומעים את כולם מסביבכם מדברים על חיידק הריצה (טוב עכשיו זה הקורונה אבל הבנתם..) ואין לכם מושג מה כל העניין ? ואתם רוצים גם “להדבק”?

אז בדיוק בשביל המקרים האלו, ועוד הרבה, קיימת תוכנית הליווי מקרוב-רחוק שלי. כן, אני מאמנת ריצה בליווי אונליין.

בשביל מי שרוצה להתחיל לרוץ ואין לו מושג איך ומה לעשות, בדיוק בשביל מי שרץ כבר שנים ולא מצליח להשתפר, בדיוק בשביל מי שלא יודע לאיזה קצבים הוא מסוגל להגיע וממש רוצה לעשות את הקפיצה הזאת בריצה שלו, בשביל מי שרץ וסובל מכל שנייה והדבר שהוא הכי רוצה זה להתחיל להנות ולהתמכר. להבין על מה כולם מדברים. מה זה ה runners high  הזה.

האמת, אני לא כל כך אוהבת את הביטוי הזה לאמן מרחוק, או בשלט רחוק. כי הוא כל כך לא מתאר את האופן שבו האימונים האלו קורים.

המתאמנים ‘בשלט רחוק’ שלי, מרגישים שאני שם איתם, מנחה, מלווה, נותנת מילה טובה, מעירה וגם רודה כשצריך. מגדירה להם באיזה קצב לרוץ, וגם מעירה להם כשהם לא יודעים לרוץ קל! (כן, כן)

אני זמינה להם כמעט כל שעה ביום וכל יום בשבוע. אני שם איתם ובשבילם תמיד והם יודעים את זה. אני לא זועפת כשהם שולחים לי הודעה בשישי, או שבת, או בכל שעה ביום. הם יודעים שכשאני יכולה אני עונה. 

אז איך זה עובד? כל מתאמן חדש מקבל סדרת שאלות, כדי שאבין בדיוק איפה הוא נמצא כרגע, ביחד אנחנו קובעים מטרות ויוצאים לדרך. 

המטרות צריכות להיות ריאליות – מבחינת זמן ואורח החיים של המתאמן. מתאמן שרץ 10 ק”מ בשעה, יכול להציב יעד של 50 דק’ לאותו מרחק, לתקופת זמן סבירה. מתאמנת שרצה היום 12 ק”מ, יכולה לקבל ממני תוכנית לסיים חצי מרתון תוך כמה חודשים, אבל מתאמן שרק התחיל לרוץ, לא יכול לרוץ 10 ק”מ תוך חודש, לא איתי כמאמנת לפחות, מתאמנת שרק התחילה לרוץ, לא תקבל ממני תוכנית לרוץ מרתון תוך חצי שנה, וכנראה שגם לא תוך שנה. ועוד.

אני מתאימה את הריצה לחיים של המתאמנים ולא ההפך. לכמות שעות המנוחה ביום, המשקל, האילוצים בבית (ילדים קטנים, בת/בן זוג שלא נמצאת בחלק מהבקרים, וכו’) אני מבינה שלא כולם ולא כולן כמוני (הרוב למעשה)– פנויים באמצע היום להשלים אימונים אם לא הספקתי בבוקר ולא כולם מסוגלים לתפור קילומטרז’ יומי ושבועי גבוה אם אין להם אפשרות לנוח באמצע היום והם עובדים שעות רבות. 

אחרי שנקבעות מטרות ריאליות, ימי אימון, ימי מנוחה וגם ימי חיזוקים, אנחנו מוכנים לצאת לדרך!

אני בונה תוכנית מאקרו – החל מהיום ועד למירוץ המטרה (או תאריך המטרה למי שלא רוצה לרוץ במירוצים), ויורדת לרזולוציות קטנות עד לרמה שבועית ומשם לרמת אימון בודד.

מכאן, בתחילת כל שבוע, המתאמנים מקבלים תוכנית שבועית מפורטת, כולל קצבים, מרחקים ודגשים מיוחדים (אחוז מדופק להקפיד עליו למשל, הנחיות לאימון על מסילה אם לא מתאפשר לרוץ בחוץ, וכו).

מתאמנים יודעים שלא ייצאו לריצה אם הם לא יודעים בדיוק מה לעשות.

אחרי שביצעו את האימון אני בודקת את האימון שלהם דרך אחת מאפליקציות הניטור (גרמין קונקט, סטרבה וכו) ובודקת איך היה האימון. 

במידה ויש דגשים “דחופים” נקודתיים, אעיר במקום. ובהתאם לביצוע האימונים והמטרות, המשך התוכנית נקבע או משתנה.

בהבנה מלאה שכל מתאמן הוא עולם ומלואו והחיים הם דינמיים. 

מרגש אותי כל פעם מחדש לצאת לדרך עם מתאמן חדש ועם יעד חדש למתאמן קיים.

רוצה גם להצטרף לתוכנית הליווי אונליין שלי? רוצה שאהיה מאמנת הריצה שלך? 

הטופס מחכה לך ממש פה

יש לכם שאלות? אתם לא בטוחים אם זה מתאים לכם? מוזמנים לשאול בתגובות

*קרדיט צילום: עפר גדנקן

וככה אני רואה את זה בגרמין קונקט:

shusteraviv

מאמנת ריצה, כושר ובריאות