שומרים על המשקל והכושר גם בחופש
22.09.18
תכננתי לכתוב פוסט ארוך ומסודר על איך לשמור על המשקל (ואפילו לרדת) בחופש. הכנתי את כל הנקודות והתכוונתי לכתוב אותו ממש היום… ומפה לשם גם לי היו כמה ימים מאתגרים, עם חריגות תזונתיות מוגזמות ולא מתוכננות (כן, גם לי זה קורה, כן, אני לא מכונה), אז החלטתי לחזור להמלצות שלי ולהתאפס, ולכתוב את הפוסט בכל זאת.
אנחנו כבר באמצע החופשות של ספטמבר וזה זמן טוב להסתכל במראה ולהיות כנים עם עצמנו. לחשוב אם עשינו ואם אנחנו עושים את כל מה שאנחנו יכולים כדי לשמור על המשקל ועל רמת הכושר שאותה בנינו בכל התקופה שקדמה לחופש. אז נכון, רק נגמר החופש הגדול, ומיד יצאנו לעוד חופשים. נכון, לחלק מהילדים אין מסגרות או יש מסגרות חלקיות, לחלקם הייתה הסתגלות קצרה ואז חזרה לחופש, יש ימי חופש מהעבודה, חצאי ימים, הרבה ארוחות חג, ושישי, ועוד ועוד.
לעצמאים בינינו התקופה עוד יותר מאתגרת – מעט ימי עבודה ובכל זאת, חודש שלם שצריך לדאוג בו לפרנסה. וכל זה – עם הילדים/משפחות ברקע.
אני יודעת ומכירה את זה מהמקום הכי אישי ופרטי – עם שלושה ילדים קטנים, ועצמאית.
זה לא (!) פשוט. עובדה שגם אני הבאתי למתאמנות שלי באחת הקבוצות השבוע עוגה שהכנתי – רק כדי להוציא אותה מהבית.
ועם זאת, זאת הזכות שלכם, והחובה שלכם לדאוג לבריאות שלכם.
אז איך בכל זאת עושים את זה בחופש? כתבתי לכם בכמה נקודות איך בכל זאת אתם יכולים לשמור על מסגרת של כושר ותזונה, למרות הכל.
פעילות גופנית – לא צריך להתאמן 5 פעמים בשבוע שעתיים בכל פעם, 2-3 פעמים ממוקדות של שעה, או 4-5 אימונים קצרים של 20-30 דקות יכולים לעשות את העבודה. בינינו, זה הזמן שאתם שורפים באינסטגרם/מול הטלוויזיה ובכל מיני מבזבזי זמן אחרים. קומו מוקדם ותסיימו מוקדם. דברו איתי אם אתם צריכים רעיונות לאימונים קצרים וממוקדים (ביתיים או מחוץ לבית)
יציאות מהבית וטיולים – פחות רביצה, יותר תזוזה. זה גם ירחיק אתכם מהבית ומהמקרר ומאכילת “שיעמום”, וגם יגרום לכם להיות בתנועה, להגדיל את ההוצאה הקלורית היומית, לספוג קצת שמש, אור יום, ויטמין די… וזמן איכות משפחתי.
אכילה קפדנית יותר בבית – כשאתם בבית, בתקופה הזו, זה לא הזמן לחריגות ולפינוקים (עוגות, עוגיות, מנות “מיוחדות” עתירות סוכר וקלוריות). יש מספיק ארוחות חג/שישי/שבת שבהן גם ככה אנחנו אוכלים יותר מהרגיל. תבחרו שם מנה קטנה של “פינוק”.
אירגון והכנה של אוכל – בדיוק כמו בשגרה, תדאגו שיהיה לכם אוכל “שגרה” בבית. אוכל שאתם אוכלים בדרך כלל, ירקות טריים ומבושלים, חלבון מבושל ומוכן לאכילה (בשר/עוף/דג/טופו). בדיוק בשביל הרגעים שאתם בבית ורוצים (צריכים) לאכול אוכל בריא ומזין.
יציאה לטיולים עם אוכל מתאים – מתארגנים ליציאה לטיול? פחות חטיפים, יותר אוכל. יוצאים להרבה שעות – תדאגו להיות מצויידים באוכל שיתאים גם לילדים וגם לכם. אני למשל לוקחת פירות וירקות חתוכים, כריכים, קצת חטיפים לילדים (כן, הילדים שלי אוכלים גם חטיפים), ביצים קשות, טונה בקופסה. תגיעו מצויידים כך שגם יהיה לכם מה לאכול (ולא תיפלו על ארטיקים באיזו תחנת דלק בדרך), וגם תחסכו בכסף.
אין נוכחות חובה בכל הארוחות – מותר להגיד לדודה נחמה או אחות של דודה של אבא שלא מסתדר לכם להגיע לארוחה כי אתם יוצאים לטיול.
פחות מסעדות – בשל ריבוי הארוחות והקלוריות, תשתדלו לצמצם את היציאה למסעדות שבהן אנחנו (שוב) פחות שולטים בכמות שאנו אוכלים. עוד מעט חוזרים לשגרה ותוכלו לחזור גם לשגרת הבילויים והיציאות.
לבחור נכון בארוחות החג/שישי/שבת/וכו – קודם כל מים! הגעתם לארוחה – לפני היין, הזירו, המנה הראשונה, הסלט – שתו מים. שתי כוסות. כמובן שלארוחות כאלה אתם לא מגיעים מורעבים אחרי שצמתם כל היום. כמות הקלוריות שתכניסו לגוף אם תגיעו מורעבים תהיה כפולה ומשולשת מזו שהייתה אם הייתם אוכלים מאוזן ונכון לאורך כל אותו יום. לא חייבים לטעום מכל המנות בארוחה. לא חייבים מנה שנייה מכל דבר, פחמימה, שאלת השאלות – זה המקום לבחור – או יין, או פחמימה בארוחה (אורז/פסטה/תפו”א – באמת שווה לכם לבזבז את מנת הפחמימה על משהו כזה שאתם אוכלים בשגרה?), או קינוח – וגם פה… במסורה. לא להשתולל עם הכמויות.
תכינו משהו – דרך נוספת לשלוט במה שתאכלו בארוחה היא להכין מנה לארוחה, בין אם אתם מארחים ובין אם מוזמנים, תציעו להתחלק בהכנה ותכינו מנה שאתם יכולים לאכול ממנה ומתאימה לתפריט שלכם – כזו שתאכלו ולא עוגה מפוצצת. נגמרה הארוחה, יצא שאכלתם יותר ממה שתכננתם? אז מה? מה שהיה היה. אל תענישו את עצמכם אם חרגתם ולא תהפכו את זה למדרון חלקלק (אחרי החגים), קומו בבוקר שאחרי, צאו לאימון שיעשה לכם טוב לגוף ולנפש ותחזרו למסגרת.
תעשו דברים שעושים לכם טוב וכיף – צאו להליכה בחוץ, צאו לסרט עם בן/בת הזוג, לכו לים עם הילדים בשקיעה, תקראו ספר…
לישון ולנוח – מיעוט ימי העבודה וריבוי ימי החופש הוא זמן טוב להשלים שעות שינה ומנוחה. גם אם יש ילדים קטנים שקמים מוקדם אפשר להחליט שבחלק מהימים נשארים בבית ולעשות “תורנויות” – אחד משלים שעות שינה והשני עם הילדים (ולהחליף!), אפשר להעזר בסבאסבתא, או פשוט להתכרבל עם הילדים במיטה עד מאוחר.
מאחלת לכם המשך חופש נעים וחזרה קלה (ומהירה) לשגרה.
אני כאן לכל התייעצות/שאלה/בעייה.
שתפו אותי!
(קרדיט צילום תמונה 1 – עפר גדנקן)