לפני החגים זה עכשיו
27.07.18
“אני מקפיאה את האימונים עד אחרי החופש הגדול” אמרה לי מתאמנת השבוע. “נחזור להתאמן בשבוע הראשון או השני של ספטמבר” היא הוסיפה.
“אנחנו נוסעים לחופש, והילדים קצת בחופש, ואני גם ככה לא מצליחה לשמור על תזונה בתקופה כזו, אז אין טעם להתאמן” אמרה מתאמנת אחרת.
פייר? התבאסתי. וקצת התאכזבתי. אבל לא מהן, מעצמי.
איך יכול להיות שאני, שכל כך מקפידה להסביר להן שהאימונים והתזונה הנכונה הם חלק מהשגרה שלהן, נכשלתי?
איך יכול להיות שאם מתאמנת נוסעת לחופש של שבוע היא צריכה לבטל חודש וחצי של אימונים? הבריאות שלה והכושר שלה לא מספיק חשובים לה? איך זה שהילדים בחופש והיא מיד ששה לבטל את עצמה כאילו לא מגיעות לה שעתיים בשביל עצמה בשבוע, בשביל הבריאות, הנפש והגוף שלה?
החופש הגדול היא תקופה מאתגרת (אני אגלה לכם משהו – גם בשבילי..ועדיין), השגרה היא לא שגרה, הילדים בקייטנות ולא במסגרות הרגילות, חלקם אפילו לא במסגרת או נמצאים במסגרת עד הצהריים, הרבה בייביסיטר, סבא וסבתא, ימי חופש… בקיצור – בלגן אחד גדול.
אבל למה זה אומר שאי אפשר לשמור על שגרת אימונים?
נכון, יש צדיקים 🙂 יש מתאמנים שנוסעים לשלושה שבועות או יותר וביקשו ממני שאכין להם תוכנית אימונים לחופש. ויש גם מתאמנים שנוסעים לחמישה ימים וביטלו את האימונים רק בימים שהם לא כאן.
אבל אני מדברת על כאלו שהחליטו לעשות הפסקה מאורח החיים הבריא שלהם – עד אחרי החופש הגדול. למה?
למה זה אומר שאי אפשר לאכול מסודר ובריא גם בחופש? זה שאנחנו יוצאים מגבולות הארץ (או אפילו מגבולות העיר שלנו לנופש בצפון/דרום או בכל מקום שהוא לא הבית) מיד אומר שאנחנו צריכים להתחיל לאכול אוכל לא בריא ולא מזין? לזנוח את כל מה שהשגנו עד עכשיו ולשנות הרגלים טובים שסיגלנו – בשביל מה?
חופש הוא הזדמנות טובה – להנות ולבלות עם המשפחה. זמן איכות עם הילדים, טיולים, בילויים, יציאה מהשגרה השוחקת. וזה מבורך!
אבל חופש ממש לא אומר לשבת רגל על רגל ולזלול צ’יפס ושוקולד כל היום.
חופש לא אומר לשכוח מהגוף שלכם ומהבריאות שלכם. אין שום סיבה לעצור עבודה קשה שעשיתם במשך תקופה כה ארוכה. אכילה נכונה וכושר במהלך החופשה ממש לא יפגמו בהנאה ממנה. ההפך.
נכון, זה קצת יותר מאתגר, ואולי זה אומר שתצטרכו להיות יותר גמישים, לקום מוקדם גם בחופש, או למצוא לכם זמן במהלך היום לבצע אימון – אבל זה לא שווה לכם את זה? לא תתבאסו שיגיע סוף החופש ותגלו שעליתם במשקל (בהיקפים/באחוזי השומן)? לא תצטערו שתחזרו להתאמן ותרגישו שעשיתם כמה צעדים אחורה?
ברור שכן.
אז למה לא להבין שאורח חיים בריא הוא אורח חיים ? הוא לא רק לפני החתונה/האירוע או אחרי החגים/החופש/נסיעת העבודה ואפילו לא רק אחרי הלידה.
כמו שאתם רוצים להרגיש טוב לאורך כל ימות השנה – אתם צריכים להקפיד על תזונה וכושר לאורך כל הזמן הזה. ואם תעשו את זה בצורה נכונה, בריאה, מאוזנת והגיונית (רמז – לא דיאטות כאסח או טירוף של אימונים) – אין סיבה שלא תצליחו להתמיד. זה צריך להיות חלק אינטגרלי מהחיים שלכם. רק ככה תוכלו לשמור על משקל והישגים לאורך זמן ולא תחוו עליות וירידות דרסטיות – במשקל ובכושר.
אני זוכרת שאחרי הלידות שלי אנשים שאלו אותי איך עליתי כל כך מעט בהריון ואיזה כיף לי שחזרתי לעצמי כל כך מהר (6-7 ק”ג בהריון הראשון עם שי ו-12 ק”ג בהריון עם התאומים אור ותם).
התשובה שלי הייתה פשוטה – בדיוק כמו בשגרה שלי לפני ההריון, גם בהריון המשכתי לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת (לנשים בינינו – שינויים הורמונלים וחשקים נמצאים שם גם בתקופות של המחזור החודשי, ואם חשוב לנו לשמור על משקל מאוזן אנחנו דואגות לא להתפרע גם אז…), לא הרשתי לעצמי לאכול שטויות ולזלול. בהריון צריך לאכול בסך הכל עוד 300 קלוריות ביום (ולא בשביל שניים…), ויותר מזה, ההבנה שאני דואגת לעוד מישהו קטן בפנים ואני צריכה לספק לו ויטמינים ומינרלים חיוניים, ואת כל אבות המזון, ולא רק פחמימות (או בשם הפשוט – סוכר), עזרה לי להמשיך לאכול בריא. שלא לדבר על ההבנה שאחרי הלידה כנראה יהיה לי פחות זמן לעצמי ופחות אנרגיות להתמודד עם משקל עודף – כל אלו עזרו לי להמשיך בשגרת התזונה והספורט שלי.
נכון, לפעמים מסיבות כאלה ואחרות לא ניתן להמשיך להתאמן בהריון (למשל בשמירת הריון), אבל זה לא אומר שצריך לפרוק כל עול ו”לתקוע” חבילות שוקולד כאילו היו מלפפונים.
בדיוק באותה הצורה אנחנו צריכים להתנהג בחופשים/נסיעות/חגים.
רק ברגע שנבין שהחיים והגוף שלנו שלנו הם מה שאנחנו עושים מהם, רק אז נצליח לשנות לעומק את מה ששנים אנחנו מנסים ולא מצליחים. את האקורדיאון שהגוף שלנו עובר כשאנחנו יורדים הרבה, ואז עולים כי יש חגים/חופש/נסיעה/וואטאבר.
כי אחרי החופש הגדול יגיעו החגים, ואז נסיעת עבודה, ושוב חגים, ומסיבות ומה לא… כי אלו החיים!
בכל מקום בעולם אפשר לנעול נעלי ספורט ולצאת לריצה/הליכה. ברוב המלונות בעולם יש חדרי כושר וניתן ללכת לשם מתישהו במהלך היום ויש המון תרגילים שניתן לעשות אפילו ברבע שעה בחדר – בבוקר או בערב. אתם יכולים לקחת איתכם ערכה של גומיות של פלגו (שאתם יכולים להשיג כאן, ולקבל עליהם הנחה עם הקוד aviv10) הם לא תופסות מקום במזוודה וניתן לעשות איתם המון תרגילים (תציצו באינסטגרם שלי כאן, בעמוד הפייסבוק שלי כאן, או באתר של פלגו).
בכל מקום בעולם אתם יכולים לבחור לאכול נכון ובריא. המודעות לבריאות היא גבוהה במדינות רבות בעולם וההיצע ברוב המלונות היום הוא רחב, עם נטייה חזקה לטרנד הבריאות. תשתו הרבה מים, ותשלבו בכל ארוחה ירקות. אתם יכולים לבחור נכון מתפריט במסעדה, לקנות בסופר המקומי ירקות, פירות, גבינות, יוגורטים, בשר ועוד (כל אחד בהתאם לתפריט שלו), ולבשל לכם במידה ויש לכם דירה, וכן, אתם גם יכולים להנות מגלידה טובה או מפיצה טעימה – אבל במידה, לא כל יום ובטח שלא כל היום. ובכל מקרה, לא כל החופש צריך להיות סביב אוכל. זו לא מטרת החופש 🙂
חופשות בחו”ל וביקור במקומות חדשים הם הזדמנות מצויינת לתור ולחרוש את המקום ברגל ולהיות פעילים כל היום. תחוו את העיר ואת המקום החדש בו אתם מבקרים – ברגליים!
תכניסו את הבריאות לשגרה שלכם. כל החיים. כל יום. אין דרך אחרת.